Otrzymuję komunikaty o awarii systemu w moim Altima z 2020 roku. Samochód nie jest już objęty gwarancją.
Każda pomoc byłaby bardzo mile widziana.
Każda pomoc byłaby bardzo mile widziana.
Ahhh, to ma sens. 🤣Myślę, że nie powinieneś mieć możliwości zmiany ustawień podczas jazdy, to kwestia bezpieczeństwa. Myślę, że możesz tylko przewijać istniejące ekrany, ale nie zmieniać ustawień.
Prawie każdy DTC ma test gotowości własnej (SRT), który go wyczyści (lub przynajmniej sprawi, że przejdzie "dalej") po tym, jak nie wystąpił ponownie przez jakiś czas. W przypadku DTC dotyczących emisji mówią nam, jaki jest algorytm SRT, ale w przypadku spraw elektrycznych poza silnikiem i skrzynią biegów pozostawiają nas w domysłach. Twój ADAS prawdopodobnie przeszedł po prostu wystarczającą liczbę bezbłędnych uruchomień, że sam się naprawił.Aktualizacja: Uruchomiłem samochód w miniony poniedziałek i wszystko wróciło do normy z ADAS, nie ma już komunikatów o usterkach systemu i wszystko wydaje się być w porządku. Nie jestem pewien, co się stało i dlaczego zajęło to tak dużo czasu po wymianie akumulatora 23.09.23